DebTech

Tech közösség Debrecenben

Sport, technológia és üzlet

2019. november 05. 13:06 - fehersolyom

Sport&Tech Meetup 2019/11/13 beharangozó

stkep.jpg

Első hallásra a sport és a technológia két, egymástól távol eső dolog. Ha azonban belegondolunk, hogy az elmúlt években kibontakozó technológiai forradalom milyen kihatással volt a testmozgás világára – profi és amatőr szinten egyaránt – akkor láthatjuk, hogy ez a két terület közelebb van egymáshoz mint gondolnánk.

Ma már nincs olyan hobbifutó, aki legalább egy telefonos applikáció vagy egy smartwatch segítségét ne venné igénybe a laza esti kocogásnál, de a testszenzor sem idegen látvány már egy random crossfit teremben, de még egy baráti kispályás focimeccsen sem.

Egy félprofi sportközegben már nem idegen kifejezés az „adat vezérelt edzésterv”, vagy a „képfeldolgozással támogatott csapatedzés”.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a úgy tűnik, a sport egyre több mindent kamatoztat az üzleti világban már bizonyított IKT technológiákból, az üzleti világ pedig egyre inkább növekvő ipari szegmensként tekint a fitness világára.

2018-ban a kockázati tőkealapok 2.5 milliárd dollárt fektettek sport fejlesztésekbe, és ez a szám évek óta dinamikus növekvést mutat- olyannyira, hogy előrejelzések szerint ez az összeg 2024-re már 30 milliárd dollárt fog kitenni. Ez még úgy is jelentős szám, hogy ennek az összegnek a jelentős hányada az e-sport fejlesztéseket jelenti, kisebb arányban jelennek meg a hagyományos sportokhoz köthető tech-innovációk, és a sport-infrastruktúra fejlesztések.

 st.jpg

                  via TechCrunch.Com

 

A hazai sportéletben is egyre gyakrabban jelennek meg ezen a területen vállalkozások, mint például az evezős sportok zárt térben történő edzését elősegítő KayakFirst vagy az edzők munkáját segítő Spomoco. 

Hogy merre halad ez az iparág, milyen üzleti lehetőségek vannak benne, és milyen technológiai újítások várnak az edzőkre és a sportolókra?

Erre keressik majd a választ november 13.-án a Nagyerdei Víztoronyban a Sport&Tech Meetup előadói és részt vevői.

Előadóink lesznek:

dr. Madarász Tamás judo-olimpikon, sportközgazdász, Keresztesi Péter a K-Fitness ügyvezetője,kempo mester Baló Tamás, a Spomoco képviseletében, és Fekete Dániel a The Challenger Room alapítója. 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Szólj hozzá!

Október 30.-án jön a DevDeb!

2019. október 17. 12:58 - fehersolyom

A korábban évekig működő Developers of Debrecen, a Test&Rest és még néhány hasonló kezdeményezés során validálásra került a fejlesztők azirányú igénye, hogy szakmai továbbfejlődésük érdekében időröl időre összegyűljenek, és megosszák a tapasztalataikat egymással.

Ez a jelenleg kielégítetlen igény hívta életre a DevDeb nevű kezdeményezést, ahol partnereinkkel közösen igyekszün rendszeresen erre reagálni.

Az első alkalom 2019.10.30.-án kerül megrendezésre a Nagyerdei Víztoronyban. (az esemény linkje ITT).

Itt a helyed, ha:

  • Másokkal együtt építeni szeretnéd Debrecen fejlesztői közösségét!
  • Hamisítatlan technie-nak vallod magad?
  • Találkozni akarsz a hazai IT szektor képviselőivel, hogy tanulj tőlük és beszélgethess velük.

Mire számíthatsz ezen az estén?

18.00 - Megnyitó: Kiss Ákos
Rövid köszöntő Salga Pétertől, a Dyntell Software vezetőjétől
18.05 - Kvantumszámítógép és a Microsoft Q#
Szabó Márk, Partner Technology Strategist, Microsoft
18.40 - Adatelemzés újragondolva: this.Now() vs. Dyntell
Nagy István, Head of BI Department, Dyntell Software
19.10 - PWA VS Adat
Balogh Richárd, Lead Developer, AutSoft
19.40 - Agilis programozás
Tornai Balázs, Founder&Owner, Scrum Master Suli
Networking & szendvics és kávé, hogy pörögjenek azok a fogaskerekek

A esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. ITT tudod bebiztosítani a helyedet.

Szólj hozzá!

Innovációmarketing: siker vagy bukás is múlhat rajta!

2019. október 16. 09:43 - fehersolyom

1. rész

Az innovációmarketing egy összetett fogalom. Most induló cikksorozatunkban Farkas Gyula rávilágít a terület lényegére. 

earth-2581631_1920.jpg
Döntsd el te magad a most induló cikksorozat alapján, mennyire határozza meg az innovációmanagment részének tekinthető innovációmarketing és az ehhez tartozó szemlélet, egy startup sikerét vagy fejreállását.

Részletesebb képet fogsz kapni a marketing és az innováció szükségszerű összefonódásáról, a probléma és az arra adott válasz (ötlet) kialakulásától, a termékké/szolgáltatássá válás folyamatán keresztül, a végfelhasználóhoz való eljutásáig. 


Mielőtt belekezdenék, néhány témaindító gondolatot megosztanék a startupok és a marketing kapcsolatáról:

Minden startupper egyben marketinges is! Hogy jó-e, azt a sikerek mutatják.
Egy induló startup, leegyszerűsítve, három különböző terméket készül piacra dobni attól a pillanattól, ahogy egy kockázati tőkealap bekerül a képbe.
A termékét/szolgáltatását, a csapatát, valamint a jővőbeli "irgalmatlan" növekedésbe vetett hitet.
Míg az első célpiaca az a végfelhasználó, aki problémájára megszületett a termék vagy a szolgáltatás, addig a második és harmadik "termék" célpiaca a tőkealap. Itt a vásárló, a csapatért és a reményért fizet. Azért, hogy a startup csapata, a tőkealap tulajdonrészének értékét az egekbe lője. A tőkealap elvárása innentől a siker lesz, a valamikori külső v. belső exit miatt. Ezért kell bejönnie a képbe a innovációmarketingnek, ezt biztosítani. Ez ugyanis egy szemlélet.

A marketing és az innováció "összenövése". Az innovációmarketing nem csak a késztermék piacra juttatásában játszik szerepet, hanem az egész folyamatban, amíg az ötlet megvalósul és formát nem ölt. A folyamatos visszacsatolások révén pontos képet tud adni a belső és külső folyamatokról, aminek a lényege, hogy csökkenti az innovációban rejlő kockázatot és növeli a siker lehetőségét.

hand-895588_1920.jpg


Ne úgy képzeljük el mint egy csodaszert, hogy "most ezt megtaláltam és akkor enyém Elon Musk, vagy Bill Gates "titka". Inkább úgy, mint egy receptet, amikor a hozzávalók felhasználásával, egy igazán jó dolgot tudunk főzni, anélkül hogy odaégetnénk.
Néhány kapcsolódó fogalommal meg kell ismerkednünk a teljes tisztánlátáshoz. Megnyugtatok mindenkit, nem lesz olyan gáz mint ahogy hangzik.


Az első ilyen, az Innovációs portfólió.


Akkor lesz igazán sikeres egy cég, amennyiben az innovációs portfóliója egyensúlyban van. Na ilyenkor szokott kérdőjeleket beforgatni a szemem és önkéntelen mi a f... kicsúszni a számon. Ez azt jelenti, hogy a termék, a termék előállítására szolgáló folyamat, a szervezeti felépítés, valamint a marketing megfelelő részarányt képvisel a "csomagban" (cégben). Nem nehéz elképzelni ha valamelyikkel nem, vagy nem megfelelően foglalkozunk az mihez vezethet.
Néhány sarkított példa, de tényleg csak a rend kedvéért.
- "Ne találjuk fel a fanyelű fekete wc pumpát, mert az kb annyira innovatív mint a gőzmozdony!"
Nincs innovatív termékünk, nincs buli!
- "Nagyon jó, elkészült az első 16.000 darab alkatrészből álló sörszállító drónunk, indulhat a sorozatgyártás! Van 2 csavarhúzónk és 3 kombinált fogónk összeszerelni."
Nem figyeltünk a gyártási folyamat fejlesztésére?
Szopacs!
- "Gyártsunk le a nulláról 100 triciklit, 2 emberrel, 1 nap alatt, mert van egy kötbérezhető rendelés."
Ráérünk majd kialakítani a szervezeti struktúrát a végén! Ja, ha nincs szervezeti fejlesztés, az is bukta.
- "Ok. Kész vagyunk az új termékünkkel. Akkor indulhatnak a reklámkampányok. Gizike, hozza be az írógépet, megcsináljuk a szórólapokat!"
Retró marketing kampány? Nem is lesz a profitból Porsche 911 Biturbó!


A viccet félretéve, a fent említett portfólió elemekhez szorosan kapcsolódik a marketing tevékenység, amit átlátva és megértve, a szemléletet magunkévá téve, fontos lépéseket teszünk siker felé!


Folytatás hamarosan... 


 
 
Szólj hozzá!

Az algák jelentik a megoldás a légszennyezésre?

2019. október 03. 12:39 - fehersolyom

#GreenTech kalandok

Lázár József, DebTech szervező, biológus írása arról, hogy hogyan segít ha az algák és a techbológia találkoznak: 

Napjainkra a légszennyezés globális problémává nőtte ki magát. Az emberigég ipari, mezőgazdasági, közlekedési és fogyasztás alapú hétköznapi tevékenysége következtében a szennyező anyagok koncentrációja a WHO által ajánlott szint felett van szinte minden nagyobb városban, világszerte. 

A közlekedési és fűtési eredetű szennyezés következtében alakul ki a városokban a szmog, mely az emberre és a környezetre egyaránt káros hatással van. Az Európai Unióban például évente csaknem 400.000 ember korai halálát okozza a nem megfelelő minőségű levegő.

Szerencsére egyre többen ismerik fel a problémát és jobbnál jobb #biotech megoldások születnek a megoldásra.  A XXI.. század csúcstechnológiái mellet fontos szerep juthat az algáknak is.

Hogyan?

Ezen parányi élőlényeknek több mint 40.000 fajuk ismert, már évmilliárdok óta fotoszintetizálnak és a mezőgazdaságtól kezdve, az építészeten és szennyvíztisztításon át, egészen a légtisztításig terjed a felhasználhatóságuk.

Ebben látta meg a lehetőséget több #greentech startup és feltörekvő vállalkozás is.

 A teljesség igénye nélkül néhány ezek közül: 

Arborea

Az angliai Arborea néhány évvel ezelőtt kezdte meg a működését. A cég az algákat elsősorban az általuk megtermelt biomassza miatt hasznosítja, melyet aztán táplálékként és takarmányként értékesít. Az Arborea csapata kifejlesztette, a Biosolar Leaf nevű termesztő rendszert, mely nagy mennyiségű biomassza előállítására képes.

A zárt rendszer által megtermelt biomasszát feldolgozzák, és az élelmiszeripar hasznosítja (táplálék kiegészítők, vitaminok formájában).

Mára a startup felismerte, hogy felhasználhatják az algapaneljeiket a városokban is, elsősorban a légtisztításra. A tervek szerint a közeljövőben ezeket az algapaneleket a napelemekhez hasonlóab a  felhőkarcolók déli oldalán és épületek tetején helyezik el, így helyben, a városokban termelhetik meg a biomasszát és közben nagy mennyiségű levegőt is megtisztítanak.

Az Arborea látványterve

legtisztito1.jpg

BiomiTech

 A miami  mexikói #startup néhány évvel ezelőtt mutatta be első termékét, egy algatenyészetet, mely hatékonyan tisztítja a levegőt. Azóta egy termékcsaláddá bővült a kínálatuk, ez a BioUrban 2.0

legtisztito3.png

A BioUrban 2.0 kültéri légtisztításra tervezett termék. A 2,75 méter átmérőjű és 4 méter magas ” torony” kiszűri a levegőből a káros gázokat és a szálló port (PM 2,5;10) és éves szinten 13 140 000 köbméter levegő tisztítására alkalmas (ez 368 fiatal fával egyenértékű). A BioUrban 2.0 több mint 900 kg biomasszát termel meg egy év alatt.

A BioUrban forgalmas útszakaszokon és városi területeken, illetve sűrűn lakott területeken alkalmas a levegő megtisztítására.

legtisztito2.jpg

 A fenti példákból jól látszik, hogy az algák amellett, hogy megtisztítják a levegőt, biomasszát is termelnek, mely értékes termék a mezőgazdaság, élelmiszeripar és gyógyszeripar számára egyaránt.  

Ebből kifolyólag a jövőben várhatóan fokozódik a kereslet ezen parányi élőlények iránt, melynek köszönhetően egyre ötletesebb megoldásokat találhatunk és csökkenthetjük a légszennyezést, miközben orvosolhatjuk az élelmiszerproblémát is.reen

De Debrecenben is találunk bio-élelmistzer előállítással foglalkozó startupot, elég scak a Green Drops Farm ra gondolnunk 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Debtech Podcast #2: Startup Ökoszisztéma

2019. szeptember 26. 12:47 - fehersolyom

A közelmúltban indult DebTech Podcast második adásában a #startupökoszisztéma volt a téma, természetesen a Startup Hét Debrecen 2019 eseménye is szóba került. 

Tassi Viktor, Barabás Botond, Töviskes Imre és Kiss Ákos beszélgettek a témáról. 

Link ITT. 

A felvételek a Malter-ben a régi sub.hu rádióstudiójában készültek.

Képünkön egy , a helyszínen készült házibarkács megoldás látható a mikrofon stabbilizálásáról, amely a munkafolyamatban a Hang-Súly elnevezést kapta. 

hangsuly.jpg

 

Szólj hozzá!

Jön az ötödik Startup Hét Debrecen!

2019. szeptember 10. 13:47 - fehersolyom

62310049_681786562284009_1853327677268688896_o_1.jpg

Szeptemberben jön az ötödik, jubileumi Startup Hét Debrecen! Immár ötödik alkalommal várja az innovatív vállalkozásokat és a startup élet iránt érdeklődőket Magyarország Budapesten kívüli legnagyobb hazai startup eseménye. A rendezvény a GINOP 1.1.1-18-2018-00024 „Inkubációs szolgáltatások fejlesztése a Startup Campus Inkubátorban” pályázati program keretében valósul meg. A Startup Campus Inkubátor, az Input Program és a CSR Debrecen összefogásával, a helyi ökoszisztéma szereplőinek közreműködésével 2019. szeptember 23-27. között újra visszatérnek a Nagyerdei Víztoronyba az innovállalkozások a Startup Hét Debrecen keretében. Az öt nap során az oktatás, a tőkebevonás és a nemzetközi kitekintés kerül terítékre, valamint a Főnix Terv célkitűzéseivel összhangban a helyi kis-és középvállalkozások is kiemelt figyelmet kapnak. Az esemény fővédnöke Dr. Papp László, Debrecen polgármestere. Az esemény kiemelt partnere a Hiventures Kockázati Tőkealap-Kezelő Zrt.

A hétfői napon, az ünnepélyes megnyitót követően a résztvevők meghallgathatják az első startup témájú slam poetry-t, majd egy konstruktív vita keretében a helyi ökoszisztéma szereplők megvitatják a debreceni startup élet múltját, jelenét és jövőjét, mindezt a közönség bevonásával.

Kedden az Oktatás Napja keretében a jövő generációja kap hangsúlyt, avagy milyen lehetőségei vannak ma egy fiatalnak a vállalkozás indításhoz? Ezen az estén nem csak az előadók, hanem a fiatalok is mikrofont ragadhatnak, és egy ötletverseny keretében, rangos zsűri előtt versenyeztethetik elképzeléseiket. A nyertes mentorálást és más értékes szolgáltatásokat nyerhet.

A szerdai napon a kis-és középvállalkozások finanszírozása, modernizálása kerül szóba, mely alapvetően meghatározza Debrecen gazdasági tendenciáit az elkövetkezendő években. A Budapesti Értéktőzsde Zrt., a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az EDC Debrecen Nonprofit Kft. képviselői mutatják be programjaikat, akikkel az est folyamán személyes konzultációra is lehetőség nyílik.

Csütörtökön a befektetőké a főszerep. A régió ötletgazdái, innovatív vállalkozói valós környezetben tudják bemutatni megoldásaikat a potenciális finanszírozóknak. Majd egy kerekasztal-beszélgetés keretében vizsgáljuk meg a befektetés témáját különböző nézőpontokból.

A pénteki napon nemzetközi vizekre evez az esemény, a Startup Campus londoni delegációja és a VisitMe ügyvezetője mesél tapasztalatairól és ad át hasznos információkat. Egy kerekasztal-beszélgetés keretében pedig megvitatjuk Debrecen és a régió szerepét, a kihívásokat és a lehetőségeket, ahová Szlovákiából és Romániából is várunk szakértőket.

Részletes program:

  1. szeptember 23. (hétfő) – Startup Hét – Warm up

12.00 Sajtótájékoztató: zártkörű sajtótájékoztató

18:30-18:35      Startup Slam Somogyi Tiborral

18:35-19:00      Vitaest a helyi startup ökoszisztémáról, a helyi szereplők részvételével, azaz Katonáné Kovács Judittal, Kiss Ákossal és Rab Mátéval

19:00-              Networking

  1. szeptember 24. (kedd) – Az oktatás napja

16:30-16:45      Megnyitó

16:45-17:15      Open mic: bemutatkozási lehetőség középiskolás ötletgazdák számára

17:15-17:30      Szünet

17:30-18:15      Kerekasztal-beszélgetés a középiskolások és egyetemisták vállalkozóvá válásának lehetőségeiről, modern oktatási programokról, jó gyakorlatokról a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Debreceni Egyetem, a Magyar Innovációs Szövetség és a National Instruments delegáltjai által

18:15-18:20      Open mic – Eredményhirdetés

18:20-              Networking

  1. szeptember 25. (szerda) – KKV-k napja

 

17:00-17:05      Nyitóbeszéd (Herdon István, alapító, XANGA Investment & Development Group)

17:05-17:15      Felvezető előadás (Harsányi Zsolt, vállalkozásfejlesztési csoportvezető, EDC Debrecen)

17:15-18:00      Előadások a kkv-k támogatását célzó programokról az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Budapesti Értéktőzsde Zrt., a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt., a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. képviselői által.

18:00-              Zártkörű networking

  1. szeptember 26. (csütörtök) – A befektetés napja

 

Pitchek és zártkörű befektető-ötletgazda találkozók. 

 

17:15-17:30      Megnyitó

17:30-18:00      Kerekasztal-beszélgetés befektetésekről különböző szemszögekből

18:00-              Szervezett networking

 

  1. szeptember 27. (péntek) – Nemzetközi nap

 

16:30-17:00      Networking

17:00-18:00      Interaktív előadás a brit piacra lépésről (Exton-Pongrácz Olivia, Gulyás Gergő, Startup Campus London)

18:00-18:30      Hogyan építs sikeres startupot (Johnny Issaq, VisitMe)

18:30-18:45      Szünet

18:45-19:15      Kerekasztal-beszélgetés a startup ökoszisztéma kihívásairól és lehetőségeiről határon innen és túl, magyar, szlovákiai és romániai szakemberekkel62310049_681786562284009_1853327677268688896_o_1.jpg

1 komment

Elstartolt az űrpodcastünk!

2019. augusztus 06. 11:44 - fehersolyom

50 éves a Holdra szállás

67449150_362813594402981_4394014679274356736_n.png

A DebTech közösség tagjaiként fontosnak tartottuk, hogy az emberiség egyik legnagyobb technikai innováció rohamot előidéző űrversenyt, és annak egyik csúcspontját jelentő Holdra szállást egy podcast fomában kivesézzük. Az adást augusztus 3.-án, a Malter-ben vettük fel, a korábbi sub.hu rádió studiójában vettük fel, és még aznap publikáltuk is. 

#WeHaveALiftoff

Az egy órás adást 3 nap alatt a YouTube-n 200-an látták, és döntő többségben pozitív visszajelzéseket kapott. 

A többi ismert felületre is eljutottunk, mondhatjuk, hogy "all engines running". 

Az anchor.fm-en keresztül az adás felkerült a 

- Spotify oldalra ( ITT hallhgatható)

- a Google Podcast -ek közé

- és az Apple Musicra

A beszélgetésben Kiss Ákos és Töviskes Imre, a #DebTech két szervezője mellett Barabás Botond mérnök és Tassi Viktor informatikus vettek részt, így technológiai és társadalmi szempontból is érintettük a témát. 

podcastkesz.jpg

Tartsatok velünk a Holdutazásunkar online, ha még nem tettétek meg. 

Visszajelzések jöhetnek emailben, kommentben, vagy akár postagalambbal. 

SpaceTech meetupunk jövő áprilisban érkezik, akkor offline is foglalkozunk picit a témával. 

Szólj hozzá!

50 éves a Holdra szállás podcast érkezik!

2019. július 30. 11:58 - fehersolyom

Kis lépés az embernek, hatalmas lépés a debreceni tech közösségnek

moon50.jpg

Az űrkorszakban csak az Apollo programra 20 milliárd dollárt költött az USA kormánya. Ez mai árfolyamon számolva 180 milliárd dollár, az akkori amerikai nemzeti össztermék több, mint 1%-a. 

A projektben 400.000 ember dolgozott, a Holdra szállást pedig több, mint 600 millió ember nézte a TV-ben- ez a mai napig a legtöbbet nézett televíziós közvetítés. 

Természetesen sokan vannak, akik a világ legnagyobb összeesküvés elméletét látják a dologban, és váltig állítják, hogy a Neil Armstrongék nem is voltak a Holdon, és az egészet egy hollywoodi studióban vették fel, Stanley Kubrick vezényletével. (Magyarországon a lakosság 16%-a nem hisz a Holra szállásban, Oroszországban ez az arány közel 30%). Az igazi hollywoodi mozi azonban a témában mégiscsak az Első Ember, amit mindenkinek ajánlok. 

A mai Silicon Valley meghatározó cégei nem nőhettek volna akkorára, ha nem válnak akkor NASA beszállítóvá. 

Kis túlzással azt is állíthatjuk, hogy az egész innovációs robbanást, és a #startup ökoszisztéma kiépülését a szovjet-amerikai űrháború indukálta. 

Ez mindez csak néhány érdekes adat az idén 50 éves Holdra szállás kapcsán. 

Mi, a DebTech közösség tagjai úgy gondoltuk, érdemes feleleveníteni, hogy mérnöki , Informatikai , és társadalmi vonatkozásban mit hozott az űrkutatás hőkorszaka az emberiségnek. 

Ezért szombaton délután 16.00 órakor egy podcast keretében beszélgetünk majd erről. A podcast élesedése ITT várható. Kik lesznek a mikrofon mögött? 

Tassi Viktor, IT szakember, a DebTech visszatérő előadója, aki az informatika szempontjából segíti az Apollo program megértését. 

Barabás Botond, a Continental munkatársa, ménök-informatikus, aki a mérnöki szempontokat veszi figyelembe

Töviskes Imre, a DebTech és a CSR Debrecen szervezője, aki a társadalmi kérdésekbe ásta bele magát

Kiss Ákos, a DebTech szervezője, az INPUT program startup koordinátora (és jelen írás szerzője) az "egyéb érdekességek" felelőse. 

Mindenkit várunk az éterben szombat délután 16.00 -kor. 

Szólj hozzá!

Jön az ötödik #Startup Hét Debrecen!

2019. július 23. 10:58 - fehersolyom

 

62310049_681786562284009_1853327677268688896_o.jpg

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Budapesten kívüli legnagyobb hazai startup esemény, a Startup Hét Debrecen

2019. 09. 24.-27. közt a Nagyerdei Víztorony fog otthont adni az idei eventnek, ahol mindenkit szeretttel várnak a szervezők, az INPUT PROGRAM és a STARTUP CAMPUS munkatársai. 

Mire számíthanak a részt vevők? 

Az első napon az #oktatás kerül górcső alá, részletes program ITT. 

A második napon a KKV-k kapják a fő szerepet, a nap megszervezésében az EDC Debrecen lesz a partnerünk. Bővebben ITT. 

A harmadik nap a #befektetés lesz a vezérmotívum. A hazai piac nagy invesztoraival tudtok majd találkozni, a részletek ITT

Az utolsó nap: #nemzetköziség és díjátadó. Részletek ITT. 

Neked mi a kedvenc emléked az elmúlt 5 év Startup Heti eseményeiről? Kommentben várjuk a nosztalgiarohamot!

És persze #otttali

 

Szólj hozzá!

Debreceni zöld innovációk egy helyen a Green Tech Meetup-on!

2019. május 08. 09:46 - fehersolyom

 

greentechmajus15.jpg

Május 15.-én este 18.00 órától rendhagyó helyszínen, a Megújuló Energiaparkban kerül megrendezésre a DebTech Meetup. 

Pálfi Zsuzsa írása a témához kapcsolódóan: 

Május 15. -e a Nemzetközi Klímaváltozás Akciónapja. Fontosnak tartjuk, hogy megoldásokat találjunk a klímaváltozás megakadályozására, hisz minél hamarabb cselekednünk kell! Olyan innovatív zöld ötletekre van szükség, amelyek támogatják a klímavédelmet.

A debreceni Green Tech Meetup esemény célja, hogy rálátást adjon olyan úttörő ötletekre, mint például a Debreceni Climathon kezdeményezés, amelyet az egyik főszervező Gabnai Zoltán mutat be. Az estre ellátogat Rácz Gréta, a Green Drops Farm leendő ügyvezetője, hogy bemutassa hogyan került az iskolapadtól egészen egy olyan befektetésig, amely megreformálhatja a környezetkímélő élelmiszer előállítást. Mindezen előadásokat a SHARE sörök fogyasztása közben élvezhetjük, amely sör márka különlegessége, hogy vásárlásával magyar társadalmi szervezetek, alapítványok munkáját támogathatjuk mivel a teljes profitot jótékony célra fordítják.

Az esemény házigazdája pedig nem más, mint a Megújuló Energiapark, ahol nem csak az előadások lesznek megtekinthetőek a vendégek részére, hanem a bemutató park is, ahol testközelből megismerhetik a látogatók az olyan megújuló energiával működő rendszereket, mint például a mono- és polikristályos napelemek, napkollektorok. Mindezek mellett felfedezhetik az aquapóniás növénytermesztési módot a gyakorlatban.

Az esemény IDŐPONTJA: 2019. május 15. 18:00

HELYSZÍNE: a Megújuló Energiapark (Debrecen, Kishegyesi u. 187.)

FB Event ITT, Meetup.com link ITT.

Mindenkit sok szeretettel vár a Debtech Crew és a Megújuló Energiapark!

Szólj hozzá!