DebTech

Tech közösség Debrecenben

Megmásztuk az Everestet...a virtuális valóságban

2017. november 28. 12:21 - fehersolyom

A DebTech kicsiny csapata (pontosabban annak a  fele) egy nagyon kedves felajánlást kapott a város első Virtual Reality studiójától, a VRPort-tól, amely április óta várja az érdeklődőket a belvárosban: ez pedig nem volt más, minthogy próbáljuk ki magunkat ebben az alternatív univerzumban. 

img_20171125_140318.jpg

Meg kell jegyeznünk, hogy a belépés pillanatában már a virtuális barangolásra berendezett iroda (terem? közösségi tér?) is igen meggyőző külcsínnel bírt számunkra.

A felkínált lehetőséggel természetesen éltünk, és bár szándékunk volt egy nagyon komoly szakmai cikket írni a témával kapcsolatban, de végül nem annyira szigorúan szakmai szemmel néztük a dolgokat. 

Na jó...töredelmesen bevalljuk, hogy Debrecen legrégebbi tech meetupjának szervezői igazi hülye-gyerekként szabadultak be a virtuális valóságba, és leginkább az- egyébként széleskörű felhasználási potenciállal bíró-  VR legnépszerűbb felhasználási területét, a játékot tesztelték mintegy két órán keresztül.

Lacinkról például kiderült, hogy igazából egy tünde íjász veszett el benne, legalábbis az Elf Arrow nevű alkalmazásban első kipróbálásra is komoly eredményeket ért el. 

tentearrow.jpg

Az viszont már számomra volt egy saját tapasztalás, hogy-főként elsőnek- elég megterhelő ingerzuhatag ez az emberi agy számára, komolyan érzékeltem magamon egyfajta neurális túlterheltséget, főleg miután egy "mélytengeri merülés" után az Everestet is sikerült megmásznom - természetesen virtuális értelemben. 

akosvr.jpg

Ennek a sajátos fáradtságnak  pozitív vetülete, hogy néha szüneteket iktattunk be, és így laza baráti hangulatú beszélgetések során azért tudtunk beszélgetni is Zakar Ferenccel és Bíró Anival, a VRPort üzemeltetőivel.

Felvetődött a VR oktatásban, katonai kiképzésben, sőt, pszichiátriai betegek gyógyításában való használata, de egy innovatív szemléletet képviselő cég a dolgozóit is simán benevezheti egy ilyen élményre, a csapatépítésnek egészen új dimenziói nyílhatnak ki- utóbbi téma egy egészen hosszú interjút vagy kutatást is megérne. 

Két dolog bizonyos: az egyik, hogy a  virtuális valóságot mindenkinek ki kell próbálnia, mert semmihez nem fogható élményt nyújt...a másik, hogy mi a magunk részéről visszatérő vendégek leszünk errefelé. 

img_20171125_160850.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr2413400245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása