DebTech

Tech közösség Debrecenben

Debreceni Podcast Körkép

2020. január 07. 14:51 - fehersolyom

Hogy egy képzavarral kezdjük a cikket:  a #podcast az új blog. 

A műfaj egyre ismertebb, az információáramlás, a brandépítés és az önképzés új formátuma futótűzként terjed napjainkban. 

A debreceni #startup és #tech közösség tagjai is felfedezték maguknak ezt a platformot. Egyre többen hallgatnak podcasteket, de ami még üdítőbb, hogy egyre többen lépnek be erre a piacra tartalomgyártóként is. 

1. DebTech Podcast 

Minden szentnek maga felé hajlik a keze-nekünk is. Ezért cikkünkben elsőként a saját podcastünket ajánljuk. A tavaly augusztusban induló podcast sorozat állandó szereplője Kiss Ákos, Töviskes Imre, Barabás Botond és Tassi Viktor. Havi rendszerességű adásokról van szó, jellemzően startupokhoz és informatikához kapcsolódó témában. Eddig öt adás született, amelyek ITT hallhatóak. A következő adás január 11.-én érkezik, a téma a 2020-as év várható innovációs áttörései lesznek. 

81905145_2724163940955364_5281976408690655232_n.jpg

2. Innonic Talk Podcast 

Debrecen egyik legjelentősebb vállalkozása az Innonic Startup Studio, amely nem csak üzleti tevékenységével, hanem a helyi ökoszisztémában kifejtett aktivitásával is többször magára vonta már a figyelmet. A tavalyi év végén ők is "beszálltak" a podcast business-be, tavaly nyár vége óta rendszeresen megosztják üzleti tapasztalataikat a nagyérdeművel, Mikos Ákossal közreműködve.  Adásaik ITT érhetőek el. 

3. Mikos Ákos és a Magyar Podcasterek 

Ha már Ákos: a rádiós műsorvezetőből lett podcaster és blogger (dbrcn.hu) indította el az első "önsegítő" podcast közösséget itthon, besegített a már említett Innonic podcastbe, indítja a saját csatornáját, és belekezdett a Nulláról az első profi részig című felkészítő kurzusát is. (Erről bővebben ITT). 

4. TheVR /Timeout Podcast 

A hazai YouTube piac egyik legdinamikusabban növekvő csatornája a TheVR. A techie-gamer duó fél éve indította útjára TimeOut címmel podcast sorozatát, amelyben elszakadva a komfortzónától , elég szélesre tárták a témakör ollót. (egyik adásukban például a police.hu Social Media szakembereivel beszélgettek a rendőrség online jelenlétéről). 

5. The Raven Croacks 

A metálénekesből lett szókimondó Youtuber, Alexa András is elindította side-projektjét, a Cringebait című anti-ClickBait podcast sorozatot. Sokszínű témaválasztás, káromkodás, erkölcsrendészet, sztárvendég-cunami, vicces tartalom.  

Ti tudtok még debreceni podcasteket, podcast készítőket? Ha valakit kihagytunk, azt jelezzétek kommentben! 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr3415397266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fricy78 2020.01.07. 18:21:52

Sziasztok!

Én még egyet biztosan tudok: Esti Meeting
Debreceniek a srácok.
süti beállítások módosítása