DebTech

Tech közösség Debrecenben

120 HARDVER ÖTLET ÉRKEZETT A 20+50 MILLIÓS STARTUP CAMPUS TUNGSRAM PROGRAMRA

2020. március 03. 15:28 - fehersolyom

tungsram_fb.jpg

A várakozásokat felülmúlva, országosan 120 hardver ötlet érkezett a Startup Campus Tungsram programjára. Az idén tavasszal először elinduló, magyar startupoknak szóló akcelerációra az egészségügy és életmód-technológia területéről pályáztak legtöbben, de mobilitás, okos város, energia és agrártechnológia megoldásokkal is nagy számban jelentkeztek.

Február 29-én zárult a jelentkezés a Tungsram és a Startup Campus közös, a régióban is egyedülálló akcelerációs programjára, melyben a bekerülő startupok 20 millió forintos befektetést, gyártási kapacitást és üzleti képzést kapnak ahhoz, hogy a féléves program végére sorozatgyártásra alkalmas prototípust és piacképes üzleti modellt készítsenek. A lehetőség iránti érdeklődés kiemelkedő, összesen 120 magyar jelentkezést regisztráltak a szervezők.

A legtöbb jelentkezés, az ötletek mintegy harmada egészségügy- és életmód-technológia területre érkezett, emellett 30 okos városokkal kapcsolatos, 27 energetikai, 13 agrártechnológiai, valamint 12 mobilitással kapcsolatos pályázat futott be a szervezőkhöz. A programra már akár egy ötlettel, de kész prototípussal is lehetett jelentkezni. A leadott jelentkezések több mint felének kezdetleges vagy kész prototípusa van, harmadát pedig szakértő validálta.

A több mint száz jelentkező közül a legígéretesebb csapatok következő megmérettetése a március 16-19 között megrendezendő Bootcamp (kiválasztási tábor) lesz, az innen bekerülő csapatok pedig már áprilisban elkezdhetik a termék- és üzletfejlesztési munkát. A projekteket a Tungsram mérnöki támogatással és gyártási kapacitással segíti, az eredményes induláshoz a Startup Campus nyújt üzleti képzéseket és szakmai mentorálást. Az akceleráció fő befektetési partnere az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, emellett szakmai partnerként csatlakozott a Deloitte Private és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az EDC Debrecen pedig a program hivatalos Smart City partnere. Az akcelerációt október végén egy Demo Day zárja, ahol a résztvevők a nagyközönség előtt is bemutathatják fejlesztéseiket. A legjobb projektek további 50 milliós befektetést is kaphatnak a program után.

****

A Tungsram cégcsoportról

A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tért vissza a piacra a GE Lighting EMEAT fényforrásüzletágának és globális autólámpa ágazatának felvásárlásával. A csaknem 4000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termékeinek 95 százalékát exportálja, 110 nemzetközi piacon van jelen értékesítési hálózata révén. A prémium minőséget előállító, öt magyarországi gyárra és a velük együttműködő, 1600 beszállítóra és partnerre épülő, termelékeny ellátási lánc előnyt jelent napjaink piaci versenyében. A világpiacon prémium kategóriájú, európai világítástechnikai márkaként van jelen a Tungsram, amely Magyarországon tervez, fejleszt és gyárt, és indítja el új üzletágait az okos megoldások, a beltéri növénytermesztés, alkatrész- és komponensgyártás területén.

Bővebb információ: www.tungsram.com

Kapcsolattartó: Mehlhoffer Tamás, PR és kommunikációs vezető, tamas.mehlhoffer@tungsram.com

A Startup Campusról

A Startup Campus egy globális program innovatív vállalkozások számára, az ötlet fázistól a piacra lépésig. Nemzetközi csapattal és kiterjedt partnerhálózattal több nagyvárosban oktatási, inkubációs, külföldi piacra lépési és befektetési szolgáltatásokat nyújt. A Startup Campus Hungary célja, hogy a hazai innovatív technológiai vállalkozásokat támogassa nemzetközi piacra lépésben; oktatási, képzési és mentorálási tevékenységén keresztül. 

Bővebb információ: https://www.startupcampus.hu/ 

Kapcsolattartó: Tossenberger Tamás, kommunikációs és nemzetközi programokért felelős vezető, tamas.tossenberger@scglobal.co.uk

A Hiventuresről 

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, több mint 100 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort, valamint a startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatónk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

A Hiventures küldetése, hogy új lehetőségeket teremtsen a nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív startup, és a hagyományos kis- és középvállalkozások finanszírozásában egy fenntartható és versenyképes KKV ökoszisztéma kialakítása érdekében Magyarországon és a régióban.

Bővebb információ: www.hiventures.hu és kkvpro.hiventures.hu

Kapcsolattartó: Bíró Szilvia, marketing és kommunikációs igazgató, media@hiventures.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr8415501870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása