DebTech

Tech közösség Debrecenben

50 éves a Holdra szállás podcast érkezik!

2019. július 30. 11:58 - fehersolyom

Kis lépés az embernek, hatalmas lépés a debreceni tech közösségnek

moon50.jpg

Az űrkorszakban csak az Apollo programra 20 milliárd dollárt költött az USA kormánya. Ez mai árfolyamon számolva 180 milliárd dollár, az akkori amerikai nemzeti össztermék több, mint 1%-a. 

A projektben 400.000 ember dolgozott, a Holdra szállást pedig több, mint 600 millió ember nézte a TV-ben- ez a mai napig a legtöbbet nézett televíziós közvetítés. 

Természetesen sokan vannak, akik a világ legnagyobb összeesküvés elméletét látják a dologban, és váltig állítják, hogy a Neil Armstrongék nem is voltak a Holdon, és az egészet egy hollywoodi studióban vették fel, Stanley Kubrick vezényletével. (Magyarországon a lakosság 16%-a nem hisz a Holra szállásban, Oroszországban ez az arány közel 30%). Az igazi hollywoodi mozi azonban a témában mégiscsak az Első Ember, amit mindenkinek ajánlok. 

A mai Silicon Valley meghatározó cégei nem nőhettek volna akkorára, ha nem válnak akkor NASA beszállítóvá. 

Kis túlzással azt is állíthatjuk, hogy az egész innovációs robbanást, és a #startup ökoszisztéma kiépülését a szovjet-amerikai űrháború indukálta. 

Ez mindez csak néhány érdekes adat az idén 50 éves Holdra szállás kapcsán. 

Mi, a DebTech közösség tagjai úgy gondoltuk, érdemes feleleveníteni, hogy mérnöki , Informatikai , és társadalmi vonatkozásban mit hozott az űrkutatás hőkorszaka az emberiségnek. 

Ezért szombaton délután 16.00 órakor egy podcast keretében beszélgetünk majd erről. A podcast élesedése ITT várható. Kik lesznek a mikrofon mögött? 

Tassi Viktor, IT szakember, a DebTech visszatérő előadója, aki az informatika szempontjából segíti az Apollo program megértését. 

Barabás Botond, a Continental munkatársa, ménök-informatikus, aki a mérnöki szempontokat veszi figyelembe

Töviskes Imre, a DebTech és a CSR Debrecen szervezője, aki a társadalmi kérdésekbe ásta bele magát

Kiss Ákos, a DebTech szervezője, az INPUT program startup koordinátora (és jelen írás szerzője) az "egyéb érdekességek" felelőse. 

Mindenkit várunk az éterben szombat délután 16.00 -kor. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr4814986736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása