DebTech

Tech közösség Debrecenben

Indul az Open Innovation rendezvénysorozat

2021. március 06. 17:47 - fehersolyom

interjú Dr. Budai Istvánnal

openinn1.jpg

 

Mi inspirálta az Open Innovation rendezvénysorozatot? 

A sorozatot az Interreg Central Europe Program InNOW projekt keretén belül hívtuk életre. A projekt 2019 áprilisában indult öt ország – Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország - és hat partner, köztük a Debreceni Egyetem Műszaki Karának részvételével, azzal a céllal, hogy a Közép-Európában beszállítóként szóba jöhető, környezetbarát technológiát alkalmazó kis- és középvállalkozásokat és startup-okat felkészítse a nagyvállalatokkal való együttműködésre. Az Open Innovation15 eseményt magában foglaló rendezvénysorozat, márciusban öt rendezvényt szervezünk.

A témákat és előadókat mi alapján határoztátok meg? 

A projekt során a az első periódusban a partnerekkel közösen felméréseket és elemzéseket végeztünk a kis- és középvállalkozásokat és startup-ok körében. Meghatároztuk milyen kihívásokkal szembesülnek a szervezetek, milyen területeken kell, illetve szeretnének fejlődni.  Ezen információk alapján kértünk fel szakértő előadókat, akik széleskörű tapasztalatokkal és gyakorlattal rendelkeznek. Ezt a tudást osztják meg a rendezvény keretében. 

Együtt működtök a projektben egy győri civil szervezettel, a StartITUp Győrrel: hogyan jött létre ez a kooperáció?

 A szervezet alapítóját a korábban megvalósult INPUT programban ismertük meg. Azért esett a választás StartITUp Győrre, mivel nagy tapasztalata van startupok fejlesztésében illetve sok motivált startupperhez elérnek.

Mely nagyvállalatok vesznek részt az eseménysorozat megvalósításában? Milyen tapasztalatokkal szolgálnak ők majd  a résztvevőknek?

Magyarországon a Tungsram, a partner országokban egy-egy nagyvállalat vesz részt. A programok során a projektben résztvevő szakemberek feltárják a Magyarországon működő KKV-k és startupok jelenlegi helyzetét, mindezt az egyetemek és külső szakértők bevonásával. Emellett olyan megoldások és lehetséges fejlesztési tervek születnek, amelyekkel az adott vállalat könnyen, gyorsan és hatékonyan képes ösztönözni üzleti teljesítményét, reagálva a mindennapi kihívásokra, egyben lehetőséget nyújtva a tapasztalatcserére is.

openinn2.jpg

Mi a projekttel kapcsolatos terv és elvárás? 

Debreceni Egyetem feladata, hogy a projekt során összegyűjtött vállalati adatokat, információkat elemezze, a projektpartnerek részére elemző módszereket javasoljon, és amennyiben szükséges, új elemzési módszereket dolgozzon ki.  Emellett célunk, hogy programra jelentkező kis-közép vállaltok részére képzéseket szervezzünk, valamint mentorálást biztosítsunk.  Így a cégek a megszerzett tudást innovációs folyamataikba beépítve erősödhetnek, emellett új vállalati partnerségek jöhetnek létre. 

A rendezvények ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Minden érdeklődő bátran jelentkezzen!

Az események két nyelven, angolul és magyarul fognak zajlani. 

Az eseménysorozat keretében az első magyar nyelvű események ITT és ITT , az angol nyelvű eventek  ITT és ITT érhetők el. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr8716452210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása