DebTech

Tech közösség Debrecenben

Education Meetup 2020/03/11 - beszámoló

2020. március 13. 09:30 - fehersolyom

Március 11.-én délután az Operatív Törzs a hazai és nemzetközi közegészségügyi helyzetre való tekintettel korlátozásokat jelentett be, amelyek éjféltől léptek életbe. 

Így a DebTech Meetup szervező gárdája is válaszút elé került: tartsuk e meg a rendezvényt, vagy az utolsó pillanatban fújjuk le? 

Az aznap estére tervezett eseményt végül nem töröltük, de sokan érdeklődtek tőlünk személyesen, hogy lesz e esemény vagy sem. Bizonyos óvintézkedéseket megtettünk: a hagyományos teremelrendezéstől eltérően távol raktuk egymástól a székeket, és fertőtlenítő is volt a helyiség több pontján. 

A meglehetősen fura vészhelyzet értelemszerűen kihatott a látogatói létszámra, de így is szép számmal akadtak érdeklődők, akik a Nagyerdei Víztoronyban a DebTech és Startup Campus rendezvényét megtisztelték jelenlétükkel. 

A rendhagyó körülmények közt megtartott Education Meetup powered by Startup Campus fókuszában az oktatás állt. Az alapvető kérdés, amit a rendezvény felvetett: Vajon vállalkozónak születni kell vagy tanulható a dolog?

A kérdésre a rövid válasz, hogy IGEN, nagyon is tanulható!

Három egymást követő prezentáció elsősorban az egyetemistákat és induló vállalkozásokat célzó programokat mutattott be, majd a kerekasztal beszélgetés során olyan témák is terítékre kerültek, mint a női vállalkozók helyzete, a startup csapat megfelelő összetétele és fontossága, valamint a gimnáziumok nyitottsága.

Első előadóként Kovács Zsolt, a Startup Campus CEO-ja lépett a színpadra. Zsolt a Startup Campus University programról adott részletes tájékoztatást a közönségnek. A népszerű és színvonalas University program eddig is számos egyetemista csapatnak segített elindítani saját startupját és jelenleg is lehet jelentkezni a képzésekre.

education_meetup_l_atelier_mark_024.jpg

Másodikként Kölkedi Krisztián, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ifjúsági innovációért és startup ökoszisztéma fejlesztésért felelős elnöki megbízott lépett színpadra. A NKFIH 2020 szeptemberében indítja el az egyetemi programját, melynek keretei között 1-5 hallgatókból álló startup csapatokat támogatnak, képzésekkel, távoktatással (e-learning) és mentorálással és még sok mással.

education_meetup_l_atelier_mark_042.jpg

Kiss Ákos az INPUT program területi koordinátora zárta az előadók sorát. Ákos bemutatta az INPUT eddigi tevékenységét és azt, hogy hogyan tudnak segíteni a korai fázisú startupoknak, csapatoknak abban, hogy növeljék a túlélési esélyeiket az első egy évben, mely időszakot a szakma nemes egyszerűen csak úgy emleget, mint a „halál völgye”.

education_meetup_l_atelier_mark_060.jpg

Az előadások után a kerekasztal beszélgetésen Kovács Zsolt, Kiss Ákos, és Mülek Andrea kivesézte az egyetemi és gimnáziumi programokat, a rendszer gyengeségeit és a jövőbeli lépéseket ennek fejlesztése érdekében.

education_meetup_l_atelier_mark_109.jpg

Ezután kötetlen networking következett és a nézők és előadók között, melynek során az érdeklődők sok-sok hasznos információval és tanáccsal lettek gazdagabbak.

A jövőben vélhetően mi is kénytelenek leszünk korlátozásokat bevezetni, így az előttünk álló események megtartása még bizonytalan. Figyeljétek online a DebTech csatornáit, hallgassátok onlien  #podcast adásainkat és vigyázzatok magatokra. 

Fotó: Mikolai Márk / Szöveg: Lázár József és Kiss Ákos 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr6015517458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása