DebTech

Tech közösség Debrecenben

A DebTech podcast sorozat története számokban

2020. július 14. 16:26 - fehersolyom

shutterstock_163052525-730x342.jpg

Tavaly nyár elején, a Holdra szállás 50. évfordulóján indítottuk el a DebTech podcast sorozatát. 

Az elmúlt 12 hónap alatt 13 adást örökítettünk meg. 10 adásban a 4 állandó szereplő (Töviskes Imre -HR szakértő, Tassi Viktor -programozó, Barabás Botond- mérnök és Kiss Ákos startup ökoszisztéma fejlesztő) beszélgetett, de 3 adásban vendéget is hívtunk. 

Miért lett 1-el több podcast, mint hónap? Eláruljuk nektek a nem annyira nagy kulisszatitkot: a márciusban indult koronavírus okozta korlátozások idején szinte minden gazdasági ,tech és startup magazin reagált az eseményekre, így mi is azt gondoltuk, hogy meg kell szólalnunk. Így lett egy nem tervezett, +1 adásunk. 

Jelen vagyunk az 5 legnagyobb stream felületen:  Anchor.fm, a Spotify, az Apple Podcast, a Podcast Addict és a Google Podcast felületein (összesen egyébként 8 szolgáltatónál vagyunk jelen, de a másik 3 kevésbé ismert itthon). 

Az adásainkat máig 1236 főt értek el meg, a leghallgatotabb adásunk 148, a legkevésbé sikeres pedig 62 főt vonzott. 

Hallgatónik jelentős része (vagyis több, mint 90%-a) Magyarországon van - ami természetes, hiszen itthon, magyar nyelven alkotunk. Az azonban örömünkre szolgál, hogy hallgatóink 3%-a az USA-ból, másik 3% pedig a Benelux államokból érkezik. 

Ugyanakkor itt látunk egy piaci rést: sok honfitársunk él külhonban, így, aki megosztásokkal segíti a külföldi magyar csoportokban az adásainkat, annak küldünk majd egy virtuális pacsit. 

És, ha már megosztásoknál tartunk: a követőink 87%-a férfi, így úgy véljük, nagyobb arányban kell megszólítanunk a hölgyeket. (pedig még hölgy vendégünk is volt Jánoska Rita -Startup Magazin személyében a Tech Press epizódunkban.). Igyekszünk a jövőben "csajosabb" témákat is felvetni, akinek ehhez javaslata van, az kommentben, vagy üzenetben ossza meg velünk gondolatait. 

Nektek melyik a kedvenc epizódotok? És miről hallgatnátok szívesen tőlünk egy kis "okoskodást"?. 

Írjatok bártran, vidd magaddal a zsebedben a DebTech Podcastet. 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr8615726938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása