DebTech

Tech közösség Debrecenben

Hogyan vágj bele egy hardver ötlet megvalósításába

2020. május 28. 15:16 - fehersolyom

 

kep2.jpg

A startup ökoszisztémában a hardware fejelsztések egy külön "állatfajt" képviselnek. Lázár József, a Startup Campus debreceni community managere (aki maga is ötletgazda a Green Hive nevű zöld technológia hardwrare fejlesztésben) megosztja veletek tapasztalatait: 

Az első lépések

Van egy szuper ötleted? Szeretnél egy startupot építeni rá, de nem tudod, hogy hogyan kezdj neki? Nincs csapatod és nincs sok tapasztalatod sem? Akkor bizony a nulláról kell kezdened.

Tegyük fel, hogy egy új típusú 3D nyomtatót szeretnél kifejleszteni. Megvan a koncepcióterv a fejedben, de se eszközöd, se forrásod hozzá.

Az első és legfontosabb, hogy juss el önerőből olyan messze, amennyire csak lehetséges.

A nyomtatós példánál maradva, mondjuk, hogy a te eszközöddel gyorsabban és jobb minőségben lehet nyomtatni, mint a versenytársak termékeivel. Először is nézz utána, hogy biztos nincs-e ilyen nyomtató forgalomban. VALIDÁLJ! Ne ölj bele feleslegesen több száz óra fejlesztést egy olyan dologba, ami már réges-régen létezik! Ez az első lépés.

kep1_1.jpg

Úgy találtad, hogy már van hasonló termék a piacon? Nagyszerű! Ez azt jelenti, hogy érdemes lehet belevágni a nagy kalandba! Hogy miért?

Ha a neten böngészve arra jutottál, hogy a te ötleted valóban új vagy legalábbis van benne valami plusz, amit még senki más nem kínál, akkor jöhet a második lépés. Ez annyit tesz, hogy felkeresel az adott területen (esetünkben a 3D nyomtatás) valóban jártas szakembereket. Ők valószínűleg rengeteg tudást fognak tudni átadni neked és sok-sok felesleges munkától kíméled meg magad. Abban az esetben, ha az általad felkeresett szakértők is elismerik ötleted létjogosultságát, akkor következhet egy igazán izgalmas feladat, a csapatépítés!

Mit takar ez? Cikkünk folytatásából kiderül!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr9915727064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása