DebTech

Tech közösség Debrecenben

Ilyen volt a nagyvállalati együttműködésekről szóló meetupunk

2020. február 21. 08:10 - fehersolyom

debtech9.jpg

A Nagyerdei Víztorony február 19.-én este ismét megtelt a "Cooperation with corporates meetup powered by Startup Campus" üzleti rendezvényen.

A meetupon a fókusz a nagyvállalatokkal való együttműködésen volt.

Az eseményt az EDC Debrecen nyitotta meg. Harsányi Zsolt vállalkozásfejlesztési vezető röviden bemutatta a KKV-k helyzetét Debrecenben és a lehetőségeikről is adott tájékoztatást.

Az idén tavasszal induló Startup Campus – Tungsram akcelerációs programot Péter Zsófia ismertette a közönséggel, amely korai fázisú hardver startupoknak nyújt a régióban egyedülálló lehetőséget arra, hogy az ötlettől egészen a sorozatgyártásig eljussanak. A bekerült csapatok 20 millió forintos kezdő tőkét, szakmai és mérnöki segítséget, intenzív üzleti képzést, személyes mentorálást, gyártási kapacitást és tesztelési környezetet kapnak! Ha érdekel, a program keresd fel az EZEN a linken.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara színeiben Dr. Kiss András tartott prezentációt arról, hogy a KKV-k és startupok hogyan válhatnak a multik beszállítóivá, mik az előnyei és erre milyen programok vannak. Sok mikro, kis és középvállalat küzd azzal, hogy nem tudnak elég gyorsan növekedni. A HBKIK ezen segíthet, hiszen kiterjedt nagyvállalati partnerhálózatába könnyedén beintegrálhatja a KKV és startupokat.

kissand.jpg

Ezek után következett Dr.Dede György és a K&H START IT program. Az előadás során részletes bemutatásra került a startupok világa, a START IT program előnyei és a multikkal való együttműködés feltételei, mind a nagyvállalatok, mind a startupok oldaláról.

A meetup zárásaként két helyi nagyvállalat is ismertette a startupokat segítő törekvéseit.

Buri Zsolt az NI Hungary Kft. Open Lab nevű startupokat célzó programot mutatta be a közönségnek. A Nyitott Laboratórium a startupok rendelkezésére bocsátja az NI teljes szoftver és hardver eszköztárát és biztosítja az innovatív környezetet a kutatáshoz.

Tóth Benedek zárta a meetupot, aki a KRONES KKV és startupokat segítő törekvéseiről adott bővebb tájékoztatást.

debtech1.jpg

Az előadások után a közönség megrohamozta az előadókat és kötetlen networking alakult ki.

Kösönjüka  résztvevőknek és az előadóknak, találkozunk Március 11.-én az Education Meetupon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr9115484076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása