DebTech

Tech közösség Debrecenben

Mi is az az űripar?

2020. március 24. 10:30 - fehersolyom

Április 15 SpaceTech Webinar beharangozó 1.

Az űr végtelenül nagynak és elérhetetlennek tűnik sok ember számára.A valóság viszont az, hogy sokkal közelebb van, mint gondolnánk! Április 15.-én a nappalidba érkezik az űripar, a DebTech által szervezett SpaceTech Webinarium keretében. 

webinar.jpg

Az űripar ma több mint 300 milliárd dolláros biznisz, és az előrejelzések szerint épp egy nagy robbanás előtt áll. 

De mit is jelent ez a misztikus szó, űripar?

Rakéták, űrhajók, szkafanderes asztronauták, végtelen számítógépsorok és előttük ülő okos emberek. A közhiedelemmel ellentétben, ez nem az űripar, hanem az űrkutatás.

Az űripar a technológiát szolgáltatja az űrkutatáshoz. Ez rengeteg területet magába foglal, úgy, mint a közlekedés, szállítás, kommunikáció, hadiipar, mezőgazdaság. Az űrtechnológiát ma már sok földi dologban is használjuk, elég, ha csak a telekommunikációt vagy a GPS-t említjük.

Érdekes például, hogy a Föld körül keringő műholdak többsége nem a világűrt kutatja, hanem a földi technológiákat szolgálja, működteti.

ur2.jpg

Szóval akkor megvan az űripar definíciója. Na de kik a szereplői?

Olyan állami és uniós nagyágyúk, mint a NASA és ESA illetve olyan óriások, mint a Boeing, SpaceX, Blue Origin vagy a Virgin Galactic .

Ezekkel kellene akkor versenyezni? Dehogy! Elég, ha a beszállítójukká válsz és már is részese vagy ennek az egyre csak növekvő iparágnak.

De hogy lehetek én a Boeing vagy ESA beszállítója és partnere innen Magyarországról?

Következő cikkünkből kiderül!

Addig is hallgassátok meg a DebTech első Podcastjét ITT, amely a Holdra szállás 50. évfordulójára készült.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://debtech.blog.hu/api/trackback/id/tr5715550978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása